Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

108 buren op de koffie op eerste burendag in Persingen

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

PERSINGEN – Liefst 108 buren hebben zondagmiddag gehoor gegeven aan de uitnodiging om als buren bij elkaar te komen in 'Zicht' aan de Persingsestraat 4 in Persingen.

Het is dan de kleinste gemeente, maar de buren wonen in Persingen, Welcheren en de Persingse-, Leuthse- en Thornsestraat alsmede de Kerkdijk wel een eind van elkaar af. Mede daarom hebben wij een burendag georganiseerd, laat Mariette Hermens desgevraagd weten. Het is de bedoeling dat de buren elkaar beter leren kennen en daar zijn ze in Persingen zondagmiddag ongetwijfeld in geslaagd.

Het werd een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in het fantastische complex 'Zicht' met uitzicht over de groene Ooijpolder en een prachtig uitzicht over de heuvels van Berg en Dal. Het samenzijn werd afgesloten met een kop overheerlijke zelfgemaakte soep. De meeste aanwezigen hadden elkaar wel eens gezien, maar echter nog nooit echt kennis met elkaar gemaakt. Dankzij deze bruisende burendag is daarin sinds zondagmiddag verandering gekomen. "Wij hebben de eerste aanzet gegeven en hopen dat dit initiatief overgenomen wordt zodat het een jaarlijks gebeuren kan gaan worden", aldus de organisatie.

Uitgelicht

Digitale krant