Afbeelding
Foto: Marcel Vink

Brandweerkorpsen Millingen en Ubbergen komen weer goed voor de dag

Algemeen

Foto: Marcel Vink

PERSINGEN – Op de parkeerplaats van de Thornse Molen in Persingen was het zaterdag een drukte van jewelste van tientallen brandweerlieden in uitgaansuniformen en diverse genodigden. Van Duitse zijde waren aanwezig de brandweer korpsen van Kranenburg en Rinderen.

De brandweerkorpsen van Millingen en Ubbergen kregen een hypermoderne tankautospuit aangeboden. Hun oude voertuigen hadden de respectabele leeftijd van 18 jaar doorlopen en waren hoognodig aan vervanging toe. Via een Europese aanbesteding heeft de projectleider aanbesteding René Rieken namens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid liefst elf tankautospuiten aangeschaft in Oostenrijk voor een totaal bedrag van 4.730.000 euro, dat houdt in 430.000 euro per tankautospuit.

Theo Willemsen van brandweerpost Millingen heette allen welkom ter gelegenheid van dit heugelijk feit. Hij liet weten dat de brandweerlieden van beide korpsen de afgelopen vijf weken intensief met de nieuwe tankautospuiten geoefend hebben. René Rieken liet vervolgens weten welke nieuwe snufjes er allemaal in de nieuwe wagens zaten, zoals een dompelpompapplicatie, waarmee water uit een sloot of rivier gehaald kan worden, een voorbouwlier om voertuigen uit het water te kunnen trekken en voorzieningen voor het schoonwerken van de brandweerlieden na een uitruk zoals het afspoelen en afborstelen. Ook gereedschap is er in de wagens ruim aanwezig. Wethouder Alex ten Westeneind vond het een mooi moment. "Hierdoor stijgt de motivatie nog naar een hoger niveau." Hij wenste beide korpsen er veilige kilometers mee. "Als jullie moeten uitrukken, komen jullie goed voor de dag", aldus Ten Westeneind. Door het parachutezeil vanuit de hoogwerker van Groesbeek omhoog te hijsen, verrichtte Ten Westeneind de overhandiging onder groot applaus.

Uitgelicht

Digitale krant