Bosbesjesmedaille
Bosbesjesmedaille

Internationale Bosbesjestocht

Algemeen

GROESBEEK - Ontdek de heuvelrijke bossen in het grensgebied bij Groesbeek tijdens de 26e Internationale Bosbesjestocht op 5 en 6 mei.

Je start de tocht in Groesbeek, waarna je richting de bosrijke heuvels in het Duitse Reichswald loopt. In dit bos leeft veel wild. Met een beetje geluk zie je wilde zwijnen of reeën. Bij helder weer heb je vanaf de heuvels prachtige uitzichten. De tocht gaat zowel door bos als door landelijk gebied. Weer terug op Nederlands grondgebied komen de meeste afstanden door natuurreservaat De Bruuk. Onderweg komen de deelnemers langs diverse rustposten van wandelvereniging De Bosbesjes. Hier zijn toiletten en is er eten en drinken aanwezig. Je kunt zowel één als twee dagen meedoen.

Startlocatie is De Sleutel aan de Bredeweg 71 in Groesbeek. Afstanden: 5-10-15-20-25-30-35-40 km. Starttijd is vanaf 07.00 uur, het sluitingstijd startbureau is om 17.00 uur. De organisatie is in handen van WSV De Bosbesjes, 024 3973651 / 06 51012870 / 06 12538835. Verdere informatie: info@bosbesjes.nl of website: www.bosbesjes.nl. Leden van de KWBN ontvangen op het inschrijfgeld een korting van een euro.

Deze wandeltocht gaat zowel over verhard als onverhard gebied. De route is bepijld; er zijn rustposten met zitplaatsen en mobiele rustposten. In Schottheide is een binnenrust voor de grootste afstanden. Diverse toiletten aanwezig bij de rustposten. Ehbo is aanwezig en ook controleposten zijn er. Evenals een stempelpost op het startbureau voor de wandelboekjes. Een routebeschrijving is beschikbaar. De wandeltocht is geschikt voor nordic walkers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Uitgelicht

Digitale krant