(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Scheidingsmuur voor zestiende maal omver gereden

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De scheidingsmuur tussen het appartementencomplex Ons Trefpunt en de Coop supermarkt aan de Pannenstraat in Groesbeek is vrijdagmiddag rond 15.00 uur weer omver gereden.

De bewoners hoorden een klap en zeiden tegen elkaar 'het zal toch weer niet waar zijn'. Een vrachtwagen die wilde gaan lossen bij Coop nam de bocht vanaf de Pannenstraat te ruim en reed een gedeelte van de muur omver, nu voor de zestiende maal, twee maal aan de achterzijde en veertien maal aan de Pannenstraat in de afgelopen veertien jaar. Het gebeurt steeds door chauffeurs van Bakker logistiek uit Zeewolde. "We worden er moedeloos van", laten Henk Rutten en Henk Thijssen van de vereniging van eigenaren weten.

"Het ergste is telkens het gevecht met de verzekering. De schades van de afgelopen drie maanden bedroegen 4.924 euro. Gelukkig stond het hekwerk er nog niet op dat er eerder afgereden was; dan was de schade nog groter geweest", laten beiden weten. Henk Thijssen heeft inmiddels een hele map met de schade-afwikkelingen van de betreffende muur. "Wij hebben er een jaar voor gevochten met de gemeente Berg en Dal om tegenover de Coop aan de Pannenstraat een kruis op twee parkeervakken te zetten zodat de chauffeurs beter de draai kunnen maken, maar donderdag heeft er de gehele dag een tractor met aanhanger op gestaan. In Groesbeek hebben ze nog nooit van handhaven gehoord", laten ze geïrriteerd weten. De chauffeur die na het gebeuren was doorgereden naar de Coopsupermarkt aan de Bats eveneens in Groesbeek, is door de bedrijfsleiding van Coop aan de Pannenstraat teruggeroepen, waar hij het schadeformulier alsnog getekend heeft. Hij liet weten de bocht te ruim genomen te hebben met de schade als gevolg. "Wij zijn benieuw hoelang het nu weer zal duren voordat de verzekering de schade heeft geregeld", aldus Henk Thijssen en Henk Rutten.

Uitgelicht

Digitale krant