Jubilerend koor Vivace uit Groesbeek zoekt (oud)leden

Algemeen

GROESBEEK -'Breek die muren af', 'Vogels vliegen hoog', 'De dialoog', 'Let the Sun Shine'... gaat er al een belletje rinkelen? Heb jij een van deze liedjes vroeger ook meegezongen in de Cosmas & Damianus in Groesbeek? Dan staat jou een feestje te wachten.

In januari van dit jaar was het 50 jaar geleden dat het koor Vivace, toen nog jongerenkoor, in Groesbeek door Margot Eggermond, Sjef Schmiermann en Jan van Gestel werd opgericht. Er ging een andere wind waaien door de kerk en de door het koor gezongen beatmissen waren destijds erg populair. Lange tijd luisterde het koor de diensten in de Cosmas & Damianuskerk op en eens per maand stelden enkele leden van het koor een eigen dienst samen met steeds weer een ander, actueel thema. In de jaren '70 en '80 deed het koor regelmatig mee aan jongerenkorenfestivals en heeft het zelfs 'n paar keer de eerste prijs behaald. (Ook de Cosmas was enkele malen 'gastheer' van zo'n festival) In de jaren '90 begon het koor, dat inmiddels de naam in 'Vivace' had veranderd, steeds vaker optredens buiten de kerkdiensten te verzorgen. Zo werd er op diverse locaties Jesus Christ Superstar opgevoerd en werd de Nijmeegse schouwburg afgehuurd om de musical 'The Wiz' op te voeren. Ook de optredens ('Hair', 'The Oscar goes to ...') in De Mallemolen en Maldensteijn werden goed bezocht. Ondanks deze buitenkerkelijke activiteiten was Vivace nog steeds regelmatig in de C&D te vinden en luisterde het koor de diensten bij kerstmis, pasen, het vormsel en de vierdaagse op. Toen er in 2017 een nieuw beleid in de parochie kwam waarbij de eigentijdse muziek van Vivace niet meer bleek te passen heeft het koor besloten geen kerkdiensten meer te verfraaien. De allerlaatste dienst, de vierdaagsemis, trok enorm veel bezoekers en dat werd een hartverwarmend afscheid om nooit te vergeten.

Op dit moment bereidt Vivace zich onder de bezielende leiding van Ernst Lamers voor op het jubileumproject waarbij muzikaal wordt teruggekeken op de historie van het koor tegen de achtergrond van kleine en grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, van 1968 tot 2018 in beeld en geluid. Dit zal eind oktober 2019 in De Mallemolen ten tonele zal worden gebracht. Er is nog even te gaan dus. Het koor kan hierbij best wat versterking gebruiken. Vooral mannen, maar ook vrouwen zijn van harte welkom. Elke woensdag wordt er vanaf 20.15 uur gerepeteerd in gemeenschapshuis 'De Slenk' op de Horst. Van harte welkom!

Maar ook vóór oktober 2019 zal Vivace van zich laten horen. Op zaterdag 23 juni al zal het koor het feest van de –eveneens- jarige fanfare Wilhelmina opluisteren met wat bekende, maar ook nieuwe nummers. En op 6 oktober van dit jaar is het groot feest. Dan viert Vivace haar 50-jarig jubileum samen met alle oud-leden en oud-dirigenten. Behalve gezellig bijpraten onder het genot van wat lekkers wordt er natuurlijk ook samen gezongen. Dit alles zal plaatsvinden op een mooie locatie midden in Groesbeek. Dus heb jij ooit meegezongen bij het jongerenkoor of bij Vivace, ga dan snel naar www.vivacegroesbeek.nl en geef je op! Heb je vragen, of wil je graag meedoen met ons jubileumproject, mail dan naar vivacegroesbeek@hotmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant