Warme, maar geslaagde bedevaart naar Kevelaer

Algemeen

GROESBEEK - Uitgerekend op de warmste dag van de toch al zeer warme zomer (het was rond de 36 graden) vond vanuit Groesbeek de 223e Groesbeekse bedevaart naar Kevelaer plaats.

Op 7 augustus vertrok een bus met parochianen om al biddend naar Maria, troosteres van de bedroefden met een bezoek te vereren. Ook velen maakten de reis op eigen gelegenheid. Door het warme weer was het aantal deelnemers lager dan voorgaande jaren. Maar ook te merken is dat oudere en wat minder vitale mensen niet meer meegaan.

Toch waren er in de mis zo’n tweehonderd mensen aanwezig om onder leiding van pastoor Janssen samen te zijn. Met muziek van leden van de fanfares Wilhelmina en Jubilate Deo werd het een mooie viering. Het lof werd, zoals altijd, wat minder druk bezocht, maar dat was geen beletsel om er een mooie dienst van te maken. De kruisweg vond plaats in de Beichtkapelle, want in het met glas overdekte Forum Pax Christi heerste een tropische temperatuur.

Er waren nieuwe boekjes gemaakt, en daar was zeer veel waardering voor. De bedevaartgangers keerden na een mooie, drukke en inspirerende dag voldaan huiswaarts. Volgend jaar is de bedevaart op dinsdag 6 augustus, dus dat kunt u vast in uw agenda noteren.

Uitgelicht

Digitale krant