DVSG houdt het tot het eind spannend

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen VVLK op een zonnige middag, maar met een sterke wind die dwars over het veld waait.

De wedstrijd begint met op en neer gaande aanvallen, maar geen echte doelrijpe kansen. In de 20e minuut neemt Ruben Nillessen een corner. Niek Derksen toornt boven de verdedigers uit en kopt de 0-1 binnen. DVSG staat voor. Het spel wordt van beide zijden niet echter beter. Veel balverlies, passes die niet goed aankomen. Zeker hoge ballen zijn nu moeilijk in te schatten met deze sterke wind. In de 44e minuut wordt Rico Voeten diep weggestuurd. Hij kan de bal meenemen, maar wordt door de keeper van VVLK gevloerd. Penalty voor DVSG. Niek Derksen neemt deze klus op zich en scoort de 0-2.

Na rust probeert VVLK fanatiek om te scoren. Ze treffen de lat en de paal. Ook DVSG heeft een aantal kansen, maar weet deze niet te benutten. In de 60e minuut krijgt een speler van VVLK zijn tweede gele kaart en nu speelt DVSG met een man meer. Op het veld is het overwicht niet zichtbaar. Als in de 75e min VVLK ook nog de 1-2 scoort, wordt het nog moeilijk voor DVSG. DVSG wordt ver achteruit gedrongen en komt er soms gevaarlijk uit, maar scoort niet de bevrijdende derde goal. Zo blijft het tot de slotseconde spannend, maar vandaag trekt DVSG aan het langste eind en neemt de zege mee naar huis.

DVSG speelde vandaag niet goed, maar wist de voorsprong wel vast te houden. Uiteindelijk was het goede wedstrijd van beide partijen, maar was het wel spannend tot het einde toe. Volgende week speelt DVSG thuis DSZ. Een zware wedstrijd, zeker gezien het verlies in de bekerronde tegen deze ploeg.