(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Honderden mensen op rommelmarkt

Algemeen

GROESBEEK – Dankzij een goede bewegwijzering (door vrijwilligers van Fanfare Wilhelmina) hebben honderden mensen de nieuwe locatie van de najaarsrommelmarkt van fanfare Wilhelmina kunnen vinden.

Na ruim tien jaar de rommelmarkt gehouden te hebben in een van de hallen van Hofei aan de Cranenburgsestraat moest de fanfare uit gaan zien naar een andere locatie. De hallen van Hofei moesten plaats maken voor woningbouw. John Grutters van Wijngaard De Plack bood de fanfare uitkomst en bood ze de ruimte in een van de voormalige kippenstallen aan de Ketelstraat / Hogewaldseweg aan, waarvan fanfare Wilhelmina dankbaar gebruik maakte.

Dankzij de vele vrijwilligers van de fanfare werd de kippenschuur een ware rommelmarkt waar te kust en te keur te krijgen was. Al om 09.00 uur stonden er al veel rommelmarkt bezoekers te wachten totdat de deuren om 10.00 uur open gingen. Je hebt drie soorten rommelmarkt bezoekers, lieten enkele vrijwilligers weten. Het zijn verzamelaars die in snel tempo rondstruinen of er van hun verzamelingen te vinden is, dan komen de handelaren die proberen op elk artikel af te dingen en dan de dagjesmensen die leuk en spontaan zijn.

Rond 12.00 uur waren er al ruim driehonderd bezoekers geteld waarvan het merendeel niet met lege handen huiswaarts keerden. Ook John Grutters van Bodega De Plack pikte een graantje mee door een gezellig terras in te richten waar de rommelmarkt bezoekers in de stralende zon konden genieten van koffie /thee met gebak en zelfs soep. Voor de wijnliefhebbers was er uiteraard ook een wijntje te verkrijgen van Wijngaard De Plack.

Uitgelicht

Digitale krant