Afbeelding

Prins Robert de eerste van Malden in rep en roer na zoekraken scepter

Algemeen

GROESBEEK – De Groesbeekse carnavalsvereniging De Feestneus is in verlegenheid gebracht naar aanleiding van de vermissing van de scepter van Prins Robert d'n Eerste van de Dwarsliggers in Malden.

Traditiegetrouw wordt tijdens een carnavalsgebeuren iets van de vereniging meegenomen, wat ze later terug kunnen krijgen voor een krat bier. 14 dagen geleden werden tijdens het Prinsenbal in de grote zaal van De Mallemolen twee steken van leden van de Raad van Elf van De Feestneus ontvreemd. Die hebben ze afgelopen zondag weer terug gekregen voor een krat bier o – o %.

Zondag tijdens de Prinsenreceptie van De Dwarsliggers in Maldensteijn zag Prins Ummenie de 59ste van De Feestneus op een gegeven moment kans de scepter van de Maldense prins te ontfutselen. Na het prinsenbal toog het Groesbeekse gezelschap nog naar een adres om de inwendige mens te versterken. In een moment van onachtzaamheid moet de scepter door een of andere ontvreemd zijn en zit De Feestneus met de gebakken peren. Binnenkort gaat een afvaardiging van De Feestneus naar de betreffende horecagelegenheid, waar de hoogheden van De Feestneus hun maag gevuld hebben om de camera beelden te bekijken of daarop misschien te zien wie de scepter heeft meegenomen. Is dat niet het geval, dan zal De Feestneus in de buidel moeten tasten voor een nieuwe scepter.

Uitgelicht

Digitale krant