Start bouw levensgrote kerstgroep van zand

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - Wereldkampioen zandsculpturen bouwen Maxim Gazendam start donderdag 13 december met het bouwen van een levensgrote kerstgroep van zand in Museumpark Orientalis. Hij doet dat speciaal voor het Feest van Licht, het jaarlijkse kerstevenement van het museum waar dit jaar ook de grootste kerststal van Europa staat.


Gazendam geldt als een autoriteit op het gebied van zandsculpturen: hij reist de hele wereld over om zijn kunsten te vertonen en wint geregeld prestigieuze prijzen. ,,Hij is echt de Messi van de zandsculpturen", stelt een woordvoerder van het Feest van Licht. ,,Wat hij maakt is echt heel bijzonder. Het is echt heel speciaal dat hij ondanks zijn opdrachten over de hele wereld tijd vrij heeft gemaakt om voor het feest van licht een kerstgroep te maken."


In de kerstgroep die hij in de woestijn van het museum gaat bouwen, gaan ongeveer 150 manuren zitten. De kerstgroep van zand wordt vrijdag 21 december onthuld door oud-premier Dries van Agt, die daarmee ook meteen de aftrap geeft voor het Feest van Licht, dat nog tot en met 6 januari duurt. Informatie over het Feest van Licht staat op feestvanlicht.nl

Uitgelicht

Digitale krant