Krans van rietpluimen en krans met berkenschors. (foto: Cees Bakker)
Krans van rietpluimen en krans met berkenschors. (foto: Cees Bakker) Foto: Cees Bakker

Midwinterviering in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - "Je bent wellicht al helemaal in de sfeer van kerst, met alle drukte die er vaak bij lijkt te horen. Maar daarnaast heb je ook behoefte aan een moment van stilte, van bezinning, samen zijn met anderen in een intentie van rust en natuurverbinding. Daar zijn gelukkig ook genoeg mogelijkheden voor."

"Eén daarvan is bij mij. Een warme, intieme viering bij de haard, rond de cirkel. Als het goed weer is maken we eerst een korte wandeling over De Galgenhei, om de rust in de natuur te voelen. Daarna binnen warme thee met wat lekkers en vooral een warme uitwisseling op dit donkerste moment in de jaarcyclus. Licht en donker raken elkaar, willen in onszelf verzoend worden. Alles hoe ‘fout’ ook wordt door ogen van liefde teruggebracht naar de Oorsprong.

Wees welkom en voel je vrij om iets mee te nemen uit je tuin of de natuur om de cirkel aan te kleden. Op vrijdagochtend 21 december 10.30 uur (Haydnstraat 51, Groesbeek). Kosten: 10 euro. Meer infor: Adelheid Jochemsen, 0617009796, a_jochemsen@hotmail.com. Graag van te voren opgeven."

Winterkrans met glazen bol. (foto: Cees Bakker)

Uitgelicht

Digitale krant