(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten) Foto: Arrianne Kersten

Switch dames pakt punten tegen nummer 3

Algemeen

MILLINGEN - Met een krappe selectie (slechts acht speelsters waarvan één geleende libero), speelden we deze donderdagavond een leuke wedstrijd tegen Heijendaal D4.

"In de eerste set gingen we niet goed van start. Ondanks de 3-0 voorsprong, gaven we het eigenlijk in het begin toch ook weer weg. We waren te passief, er zat geen kracht in onze aanval, tactische ballen werden niet goed uitgevoerd en ook in de passing was het slordig. De eerste set verloren we dan ook met duidelijke cijfers, 25-17.

In de tweede set draaide de wedstrijd volledig om. Na slechts drie posities doorgedraaid te hebben stond er al 14-4 op het scorebord. Dit allemaal dankzij de service van Dirkje. We zijn de tel op een gegeven moment kwijt geraakt, maar het waren zeker meer dan 10 punten. Deze mooie voorsprong gaven we niet meer weg, 14-25.

In de derde set gingen we door. Hoewel het nu meer gelijk opging, bleven we altijd aan de positieve kant van de score. Heyendaal probeerde vooral met hun tikballen ons het lastig maakte. Maar we waren fel en zaten er goed bij. Marise en Josephine scoorden veel punten met hun harde aanval. We trokken deze set naar ons toe, 24-26.

Ook in de vierde set ging het gelijk op. Onze service bleef goed, we bleven afwisselend aanvallen, de verdediging stond als een huis dankzij Bo. Heyendaal was echter goed ook en pakten op de beslissende momenten de belangrijke punten. Zij wonnen deze set met 25-22.

De vijfde set wilden we ook nog vlammen, helaas was bij sommige de pijp aardig leeg. Heyendaal beschikte over de langste adem en maakte gebruik van onze zwakke punten. We kwamen net iets te kort voor de winst en een klein stuntje, 15-12."