Kom bowlen als je vijftigplusser bent...

Algemeen

NIJMEGEN - Iedere donderdagmiddag is er in Olround bowlingcentrum Nijmegen een bowlingcompetitie waaraan bijna honderd 50+ mannen en -vrouwen meedoen.

Op alle banen wordt gespeeld met vijf tegen vijf. Deelnemen kost zeven euro en dan zit daar ook nog een gratis consumptie bij in. Iedereen kan meedoen, de sportieve bowler, maar ook de gezelligheidsbowler. Omdat met handicap wordt gespeeld heeft ieder team evenveel kans op een overwinning. Dus ben je in staat om een bowlingbal vast te houden en die op de baan te gooien dan kun je al meedoen. En vergeet niet: ook op deze leeftijd geldt: al doende leert men.

Wanneer je nog twijfelt, kun je ook eerst een middagje komen kijken. Direct meespelen kan ook. De competitie begint om 13.45 uur en duurt uiterlijk tot 16.00 uur. Er worden twee games gespeeld, een voor het pauzedrankje en een er na. Iedereen is al om 13.30 uur aanwezig. De jongste deelnemer zal nog geen 60 zijn, maar er zijn er veel meer die al boven de 75 jaar zijn en nog steeds genieten van het wekelijkse spelletje. In de loop van het seizoen is er nog het jaarlijkse dagje uit en na de laatste speeldag wordt het seizoen afgesloten met een bijna gratis etentje in Olround. Dat klinkt niet alleen leuk; dat is het ook. Wil je meer informatie neem dan contact op met Joop Peeters. Dat kan via de e-mail en telefonisch: jooppeeters@upcmail.nl of 06 29166206.

Uitgelicht

Digitale krant