Afbeelding
Foto:

Succesvolle deelname OEV aan Federatief Concours

MILLINGEN - Op zondag 3 september organiseerde het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Varsselder-Veldhunten de Federatieve Schuttersdag van 2017. Er waren zo’n dertig gilden en schutterijen uit Gelderland die deze mooi zondag onder elkaar streden voor de diverse prijzen. Ook de schutters van Schuttersgenootschap OEV waren al vroeg uit Millingen vertrokken om hun krachten te meten met andere Gilden en Schutterijen.

Na het openingswoord werd de erewacht afgenomen door de Commissaris van de Koning van Gelderland de heer Cornielje, tevens beschermheer van de Gelderse Federatie waarna de wedstrijden konden beginnen. Bielemannen hakten er op los, schutters probeerden de vogel naar beneden te schieten en de majorettes toonden hun ingestudeerde dansen. Met spanning wachtten de schutters daarna in de feesttent de prijsuitreiking af.

Voor OEV was het een succesvolle dag met veel prijzen voor de majorettes en de schietafdeling. Bijzonder was de prijs voor het 'meest correcte korps', die we mee naar Millingen mocht worden genomen. Ook het behalen van een eerste prijs tijdens de marswedstrijd door het dorp is een opsteker voor iedereen, oefening baart kunst! Het tamboerkorps van Ons Genoegen verzorgde de muziek tijdens de mars- en defilé wedstrijd en behaalde de prijs voor 'beste tamboerkorps'. "Terug in Millingen werd er nog even teruggekeken naar de mooie en gezellige dag die we beleefd hadden in 'Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid'."

Afbeelding