Afbeelding

Vogels spotten in De Bruuk in Groesbeek

GROESBEEK - Zondag 1 oktober om 08.30 uur is de start van een wandeling met vogels spotten bij De Bruuk, Ashorst 22 in Groesbeek. De Bruuk is een natuurgebied van ca 100 ha tussen Breedeweg en De Horst in de gemeente Berg en Dal.

Het is een moerasgebied dat wordt gevoed door kwelwater uit de omliggende heuvels. Het bestaat voor een deel uit blauwgrasland en is daarom beschermd als Natura 2000-gebied. Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer en particulieren. De Leigraaf loopt door het gebied.

Bij de wandeling is er uiteraard kans op trekvogels zoals ganzen, ooievaars en buizerds maar ook op standvogels zoals sijsjes en vinken en mogelijk een ijsvogel. Hoe dan ook, het wordt een mooie tocht in een interessant gebied tijdens de vogeltrek.

Als het mogelijk is zullen we ook een telpost voor de vogeltrek bezoeken. De wandeltocht staat onder leiding van Ben Brouwer die enthousiast over de vogels en dit gebied kan vertellen. Ben is voor deze excursie bereikbaar op 06 53927477. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen en een verrekijker worden aanbevolen.

Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal vindt u op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal en www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/landscape/bruuk of www.gelderland.nl/Bruuk.

Afbeelding