Olympisch coach Theunissen

naar Judovereniging Groesbeek

GROESBEEK - Gerrie Theunissen is de nieuwe trainer van Judovereniging Groesbeek. Hij en Rick Jaspers vullen de vacature in die na het vertrek van Jennifer Kuijpers was ontstaan.

Theunissen is een bekende naam in de judowereld. Hij werd in zijn actieve carrière meerdere keren Nederlands Kampioen. Op het WK voor veteranen behaalde hij het zilver. Als trainer/coach beschikt hij over het hoogste trainersdiploma. In die rol behaalde hij zijn sportieve hoogtepunt op de Olympische Spelen van 2012. Hij was toen coach van topjudoka Jeroen Mooren. Theunissen geeft al veertig jaar les, met name bij zijn eigen, gelijknamige judoschool en Stichting Top Judo Nijmegen. Theunissen gaat de lessen op vrijdag verzorgen.

Rick Jaspers, eveneens een ervaren wedstrijdjudoka, is als trainer voor de dinsdaggroep aangesteld. Jaspers heeft een sportopleiding (ALO) gevolgd en beschikt tevens over het diploma Judoleraar B. Jaspers combineert zijn nieuwe functie met lesgeven in onder andere Nijmegen en Nieuw-Bergen.

Jennifer Kuijpers wil zich meer op het wedstrijdjudo gaan richten en aanvaardde daarom onlangs een nieuwe functie als hoofdtrainer bij Stichting Top Judo Nijmegen. Daar komt ze enkele bekenden tegen, want meerdere talenten uit Groesbeek volgden de laatste jaren namelijk dezelfde route.

Judovereniging Groesbeek resideert in de sportzaal van Sportpark Zuid (De Treffers). De lessen voor kinderen zijn op dinsdag en vrijdag. Op donderdag trainen de senioren.