Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Inloophuis Groesbeek zet

vrijwilligster pur sang in 't zonnetje

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – In het bijzijn van bestuur en vrijwilligers van Inloophuis Groesbeek is dinsdagmiddag Gerda van Boekel in het zonnetje gezet.

Gerda is vanaf de start van het Inloophuis in september 2013 betrokken bij het reilen en zeilen van het Inloophuis. In eerste instantie waren ze gehuisvest in de voormalige kledingzaak van Kuijpers aan de Herwendaalseweg en betrekken nu een ruimte in De Mallemolen. Gerda die zelf ook kanker heeft gehad -en daarvan genezen is- weet als geen ander op welke wijze mensen met kanker te helpen zijn en altijd een luisterend oor te hebben.

Gerda is tevens ervaringsdeskundige en weet met veel inzet en betrokkenheid de mensen bij het Inloophuis te betrekken. Door haar warmte en stoere wijsheid heeft zij naar veel mensen geluisterd en niet te vergeten geholpen. Ook bij haar vorige baan in het Nebo-klooster in Heilig Landstichting had men een hoge pet voor Gerda op.

Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Eric Weijers aanwezig omdat de gemeente vrijwilligers hoog in het vaandel heeft zitten. De huidige samenleving kan niet zonder vrijwilliger(ster)s, maar daar is volgens Weijers bij het Inloophuis nog geen gebrek aan gezien de drukte. "Ik heb grote waardering voor het werk dat je allemaal gedaan hebt, zo heb je talloze mensen bijgestaan die direct of indirect te maken hebben met kanker. Ik heb begrepen dat je het zelf ook niet makkelijk gehad hebt maar desondanks ben je je blijven inzetten voor het Inloophuis. Jij bent een positieve en bijzondere gastvrouw."

Namens Inloophuis Groesbeek kreeg Gerda een gegraveerde glazen plaquette en een fotoboek aangeboden. Namens de gemeente Berg en Dal kreeg ze een fraai boeket bloemen. Gerda zelf was danig onder de indruk voor hetgeen haar te beurt viel.