Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Liefst 25 jaar trouw aan Schoenmakers Bandenservice Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De 49-jarige Erwin Roeffen uit Cuijk is afgelopen donderdag in het zonnetje gezet, omdat hij liefst 25 jaar werkzaam is bij Schoenmakers Banden Service aan de Ambachtsweg 17a in Groesbeek.

Het bijzondere van dit jubileum is dat Erwin in de afgelopen 25 jaar nog géén dag -laat staan een halve dag- ziek thuis is geweest, zo laat Willie Schoenmakers weten. Willie kende Erwin nog van vroeger als leerling bandentechniek bij Evers Banden (de voormalige Melkfabriek aan de Kloosterstraat in Groesbeek) waar hij zes jaar tot alle tevredenheid heeft gewerkt. Toen zijn zowel Erwin als Willie vervolgens hun eigen weg gegaan.

Willie is in 1990 voor zichzelf begonnen aan de Ambachtsweg waar het bedrijf nog steeds zit, terwijl Erwin naar bandenbedrijf Bongers in Boxmeer is gegaan. De zaak van Willie liep na 2,5 jaar zo goed dat hij personeel moest aannemen, waarbij hij als eerste dacht aan Erwin. "Ik heb Erwin benaderd en het klikte gelijk." Afgelopen donderdag 21 september was het exact 25 jaar geleden dat Erwin in Groesbeek bij Willie Schoenmakers begon. Donderdagmorgen bij het open gaan van de zaak werd Erwin samen met zijn echtgenote Sonja verrast door Willie en Dorien Schoenmakers. Als dank kreeg de jubilaris enkele cadeaus overhandigd, terwijl Sonja in de bloemetjes werd gezet.