Afbeelding
Foto:

Jongdierendag in Millingen

MILLINGEN - Op zaterdag 30 september houdt KPV Millingen en Omstreken weer haar jaarlijkse jongdierendag in het clubgebouw De Gevleugelde Vrienden aan de Wethouder Arnzstraat 5 in Millingen aan de Rijn.

De keuring van de hoenders, dwerghoenders en konijnen begint om 09.00 uur. De keurmeesters zijn de heren Van ’t End voor de konijnen en Bleijenberg en Arets voor de hoenders en dwerghoenders. In totaal zullen er circa 130 dieren worden gekeurd. Het gaat om dieren die dit jaar zijn geboren. Voor de fokker is het een goede indicatie wat voor kwaliteit hij of zij in de hokken heeft zitten. Hij kan dan al een eerste selectie toepassen.

Anders dan bij een keuring tijdens de clubshow is iedereen die geïnteresseerd is hoe zo’n keuring precies gaat, welkom. "Mogelijk is het iets voor u om in deze drukke tijden eens te beginnen met het houden van enkele konijnen of hoenders. De aanwezig fokkers vertellen u er graag meer over. Ook de jeugd is zeker welkom. Vergeet trouwens ook niet alvast de data voor de clubtentoonstelling in uw agenda te vermelden. Onze clubshow vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 november in zaal OEV in Millingen aan de Rijn."