Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Massaal afscheid

van diaken Jos van Rooij

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Tijdens de viering van het pastoraal jaar in de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek heeft de parochie Groesbeek zondagmorgen massaal afscheid genomen van diaken Jos van Rooij die liefst 27 jaar aan de parochie Groesbeek verbonden is geweest.

De ene verrassing voor Van Rooij volgde de andere op. Zo was de kerk vol gestroomd met kerkgangers die getuige wilden zijn van de emeritaat van Jos van Rooij. Er was geen lege stoel meer in de kerk te vinden en dat is allang geleden. Na de dienst met drie heren dankte Jos van Rooij de parochianen voor het vertrouwen van de afgelopen 27 jaar. We zien wel hoe het verder allemaal gaat, waren zijn laatste woorden tot de parochianen. Er barstte een minuten lang daverend applaus los dat even later werd herhaald voor zijn vrouw. want zonder haar had ik het niet gered, aldus Van Rooij.

Toen kwam burgemeester Slinkman op het altaar. Na al zijn verdiensten voor de parochie Groesbeek te hebben opgesomd, liet Groesbeeks eerste burger weten dat het Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander had behaagd Jos van Rooij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jos van Rooij keek verbaasd, dat dit hem allemaal ten deel viel.

Even later zong het kinderkoor Mikado nog een speciaal lied voor hun pastor. Daarna kwam fanfare Wilhelmina de kerk binnen en bracht de scheidende diaken een serenade. Vervolgens was er voor iedere aanwezige koffie met een gebakje in de kerk. Het Groesbeekse dweilorkest 'Drek Pak Ow' liet zich ook niet onbetuigd en gaf spontaan enkele nummers weg. Diaken Van Rooij heeft een bijzonder afscheid gehad, waar hij alleen maar van had durven dromen. Begin van de week een volle zaal in De Linde met alle vrijwilligers en nu een volle kerk.