Afbeelding
Foto: joop Verstraaten

Lokale artiesten zetten

eerste lustrum Kringloop luister bij

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het eerste lustrum van Kringloop Sint-Michael aan de Industrieweg in Groesbeek is een groot feest geworden, ondanks dat derden roet in het eten wilden gooien.

"De gemeente Berg en Dal is door iemand gebeld dat wij drank zouden verkopen op ons lustrum en dat wij geen vergunning zouden hebben voor muziek en etenswaren. Dat heeft mij doen besluiten alles gratis weg te geven zoals Duitse braadworst, hamburgers en koffie/ thee en voor de kinderen suikerspinnen", aldus André Brouwer van Kringloop Sint-Michael. Vanaf 12.00 uur was het een komen en gaan van plaatselijke artiesten op de podiumwagen zoals Helen Liebers, Perry Stekhuizen, Theo van Blitz, Jan Meijers, Teetje Bruuns, Wim Gerritsen, Hans Weijers, Willy Claus en Marcel van Kampen.

Rondom de Kringloop liep een doedelzakspeler Ondanks dat er in het centrum van Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten waren, had de Kringloop over belangstelling niet te klagen. De bezoekers genoten op een zonovergoten terras van de Groesbeekse muziek die over hen heen kwam. Maar ook in de Kringloop zelf was het dringen geblazen vanwege de drukte. "Ik ben een tevreden mens want het weer zit in ieder geval voor de honderd procent mee en zo'n drukte had ik beslist niet verwacht. Er zijn mensen uit de hele regio speciaal voor dit feest naar Groesbeek kwamen." Terwijl de ouders genoten op het terras van de Groesbeekse muziek kuurden de kinderen zich uit op het springkussen.