Rood Wit

verliest eerste competitiewedstrijd

GROESBEEK - Thuis kon Rood Wit niet voorkomen dat de gasten van DIO met de buit naar huis gingen. Het duurde wel tot de negentigste minuut voordat dat duidelijk werd.

Rood Wit begon goed aan de wedstrijd en had het betere spel en was aanvallender. Het lukte echter niet tot scoren te komen. In de twintigste minuut werd een speler van DIO in het gezicht getroffen door een harde bal van de voet van Glen Wijnhoven. De speler moest uiteindelijk van het veld en werd later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. DIO wist in de slotfase van de eerste helft de score te openen Door balverlies van Rood Wit af te straffen met een goed doelpunt werd de ruststand tegen de verhouding in 0-1. Vlak na de ruste wisten de gasten zelfs de 0-2 te maken. Een voorzet werd bij de tweede paal keurig ingekopt. Na een uur spelen deed Rood Wit weer iets terug. Een vrije trap van Wesley Klomp werd door Marc Güntermann bij de tweede paal goed raak gekopt zodat de stand wat draaglijker werd, 1-2. In de 75e minuut werd een handsbal in de 16 bestraft met een penalty. Wesley Klomp wist de met een fraai schot beheerst in te schieten en de stand gelijk te maken, 2-2. Beide ploegen gingen daarna nog op jacht naar de winst. Rood Wit zette een aanvaller extra in en daarmee kwam de verdediging er wat minder uit te zien. Dat resulteerde in de 90e minuut in een doelpunt voor DIO wat daarmee de winst binnen harkte. Volgende week mag de ploeg opnieuw gaan proberen punten te pakken. Dan gaat de reis naar Blauw Wit waar om 14.30 uur de aftrap is.