Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Nieuwe schutterskoningin in Leuth

Foto: Bert Roodbeen

LEUTH - Zondagmiddag 24 september vond het jaarlijkse koningschieten bij schutterij Vriendenkring plaats. Er werd geschoten voor prijzen en voor de hoogsthaalbare titel van koning of koningin, of jeugdkonin(gin) seizoen 2017/18.

Het huidige konings- en keizerspaar werd thuis opgehaald en na een rondgang door het dorp kon het koningschieten beginnen. Het eerste shot werd gelost door burgemeester Mark Slinkman gevolgd door wethouder Alex ten Westenend, als snel viel de kop van de vogel, ook de vleugels vielen snel. Nu was het tijd dat kandidaten zich konden melden voor het koningschot. Dit duurde even, maar na het sluiten van de aanmeldtijd had zich wel geteld één kandidaat aangemeld, dit was Elly Daamen van de Brink die als enigste onder de schietmast ging staan, dit was voor haar fysiek een zware taak, vandaar dat het bestuur en huidige koning besloten haar te helpen met het los schieten van de vogel. Dit was ook risicovol, want wanneer stop je ermee? Maar 't maakte het wel extra spannend doordat ze tot aan het spreekwoordelijke gaatje doorgingen. Het lukte uiteindelijk Elly toch om met schot 142 de titel op haar naam te zetten. Zo kan ze zich na haar installatie tijdens de kermis op 8 oktober koningin van voor seizoen 2017-18 van schutterij Vriendenkring noemen.

Bij de jeugd had Stef Vink zich enigste kandidaat aangemeld dat vonden zijn vriendjes blijkbaar zielig en zo stonden er op eens zeven kandidaten onder de jeugdschietmast, die uiteindelijk na overleg met ouders allen voor het echte schot gingen. Het was niet Stef, maar Jord Nas met schot 183 de eer opeiste en zo jeugdkoning wordt voor het nieuwe seizoen.


Uitslag prijsschieten koningsvogel.
Kop: Camiel Derksen 43 schoten.
Linkervleugel: Simon Seegers 96 schoten.
Rechtervleugel: Cor Janssen 94 schoten.
Uitslag prijsschieten jeugdkoningsvogel.
Kop: Jelte Reijnen. 57 schoten.
Linkervleugel: Kai Mulder. 23 schoten.

Speelgoed- en kledingbeurs Ooij

OOIJ - Op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een speelgoed- en kledingbeurs bij basisschool Op Weg (Beatrixstraat 55) in Ooij.

Er is verkoop van baby-, kinder- en puberkleding, zwangerschapskleding, kinderboeken, spelletjes, fietsstoeltjes, buggy's, fietsjes, babybenodigdheden, schoenen en sportkleding. De entree is 0,50 euro (kinderen onder begeleiding zijn gratis). Wandelwagens/buggy's zijn in verband met de brandveiligheid niet toegestaan.

U kunt ook zelf kleding en speelgoed inbrengen. Bij verkoop ontvangt u 75 procent van het bedrag. Van de resterende 25 procent worden speel- en leermiddelen aangeschaft voor de school.
Op de website www.kledingbeursooij.nl staat informatie over de werkwijze en een emailadres om de inbreng op te geven. Dit keer is het mogelijk om niet-verkochte spullen vrijwillig te doneren aan stichting Keilbout (www.dekeilbout.nl); men hoeft de spullen dan niet meer mee terug te nemen.