Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Dar bedankt wijkhelden in Tivoli

Foto: Bert Roodbeen

BERG en DAL - Om alle wijkhelden uit de regio, jong en oud, ook dit jaar weer in het zonnetje te zetten, organiseerde Dar voor de derde keer een Wijkheldendag, ditmaal op zondag 24 september in Amusementspark Tivoli.

Ze werden toegesproken door de wethouder van de gemeente Berg en Dal Sjaak Thijssen. Ook de wethouders van Beuningen Piet de Klein en Druten André Springveld en Renske Helmer-Englebert voor Nijmegen waren aanwezig. De kinderen hadden een wijkheldenlied in gestudeerd dat door de wethouders werd meegezongen.

Er is een recordaantal van wijkhelden 876 verdeeld in 167 teams. Ruim 400 wijkhelden hadden zich aangemeld voor deze dag. Tijdens de wijkheldendag zijn er diverse activiteiten zoals het zingen van het wijkheldenlied , en maken we de laatste cijfers (zoals aantal teams) bekend. Het afgelopen jaar is het aantal wijkhelden flink gestegen

Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. Wijkhelden ruimen per maand gemiddeld 500 zakken zwerfafval op.

Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de wijkhelden. Kinderen uit groep 3 - 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk. Zij leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt. In de verschillende gemeenten zijn al vrijwilligers actief die zwerfafval opruimen. Ook zij kunnen zich aanmelden als wijkheld en zich blijven inzetten voor een schone buurt.