Afbeelding
Foto: Pieter Theo Zuurbier

Zondagsviering met Jos van Rooij

Foto: Pieter Theo Zuurbier

GROESBEEK – Het is alweer meer dan een eeuw geleden dat de zusters 'Onder De Bogen' neerstreken in de Groesbeekse bossen om sanatorium Dekkerswald op te richten.

Toen het sanatorium er eenmaal stond werd het hoog tijd dat er een kapel bij gebouwd werd. De zusters van 'Onder De Bogen' zijn inmiddels vertrokken maar de kapel staat er nog. Inmiddels is de kapel verbouwd tot een multifunctionele ruimte. Maar twee maal in de maand – op de tweede en de laatste zondag - bouwen enthousiaste vrijwilligers het altaar weer op en wordt de zondag als vanouds gevierd met elkaar.

De aanwezige kerkgemeenschap wordt gevormd door bewoners van Dekkerswald, vrijwilligers die de bewoners halen en weer terug brengen en anderen die zich thuis voelen in deze bijzondere gemeenschap. Er is een vaste organist, terwijl de cantors van Dekkerswald de viering met gezang opluisteren. Af en toe wordt er een koor gevonden die de viering mee willen vieren met vaste stem en meerstemmige liederen.

Zondag 12 november om 10.00 uur zal het Leonarduskoor uit Oosterhout de viering opluisteren. Daarnaast zal pastor Jos van Rooij die onlangs afscheid heeft genomen als diaken in Groesbeek de viering voorgaan. Iedereen is bij deze viering welkom.