Afbeelding
Foto:

Frank Erinkveld pakt de DCM Cup 2017

MILLINGEN - Zaterdag 28 oktober werd er om deze fel begeerde cup gespeeld in hét dartscafé van Millingen aan de Rijn, Janssen & Janssen.

Er werd gestart met een poulesysteem waarin de vorm van de dag bepalend zou zijn want de beste twee darters/sters plaatsten zich voor de hoofdronde knock out, de overige speelden verder in de B-ronde. Voor deze hoofdronde plaatsten Frank Erinkveld, Wilco Gerritzen, Tino Poos en Dorus Arnts zich. Frank plaatste zich, afgetekend, ten koste van Tino en Wilco won van Dorus. De strijd om de DCM Cup ging tussen Wilco en Frank. In een best of 9 ging Frank voortvarend van start en pakte een break op Wilco. Maar Wilco gaf zich niet zomaar gewonnen en zette aan met een paar 180-ers en een paar mooie legs (13 en 14 darter) Dat was echter niet voldoende om Frank van zijn plannen af te houden, omdat, volgens zijn eigen uitspraak, "dit jaar zijn jaar zou worden". Het zou of de Cup worden , of het kampioenschap, of wellicht beide.

Uitslag van de finale werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Frank.

In de B-ronde ging de finale tussen Sven Jeuriens en Franck Roodbeen. Deze strijd ging gelijk op en een laatste beslissende leg moest bepalen wie er winnaar werd. Een best of 5 was Sven scherper op de dubbel.

Op 18 november zal er om het kampioenschap gespeeld worden bij DCM"99, winnaar hiervan speelt om de Supercup tegen de bekerwinnaar , later dit jaar.

DCM'99 organiseert in samenwerking met Janssen & Janssen op 25 november een gezelligheidstoernooi. Deze avond zal er een Tac-Tics koppeltoernooi zijn. Inschrijven voor dit toernooi kan bij Janssen & Janssen er zijn leuke acties die avond in de consumptie sfeer (zie facebook biljart-en dartscafé janssen & janssen).