Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Treffersfans bereiden zich voor op derby en lopen naar de Heikant

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Enkele honderden Treffersfans hebben zich zaterdagmiddag voorbereid op de derby Ahilles'29 – De Treffers. Het was 4,5 jaar geleden dat de derby tussen de rivalen heeft plaatsgevonden. Tijdens de voorverwarming werden de spelers door de supporters schare uitgezwaaid shooters en rode rook.

Met het Trefferslied van de supporters vertrokken de spelers richting De Heikant. De supporters gingen vervolgens weer naar binnen om elkaar een hart onder de riem te steken en even daarna gezamenlijk lopend naar De Heikant te vertrekken. In de kantine was een productie maatschappij aanwezig die een documentaire maakt over hert voetbalklimaat in Groesbeek. In het clubgebouw waren ruim 200 kaarten verkocht. De voorzitter van de supportersvereniging van De Treffers Jos Eikhout vond het jammer dat diverse jeugdteams moeten voetballen, anders was de supportersschare nog groter geweest, aldus Eikholt. De supporters gingen vervolgens onder begeleiding van twee verkeersregelaars op weg naar de Heikant. Onderweg werden diverse shooters en rode rook afgeschoten.

Ook bij de hoofdsponsor van De Treffers Bouwbedrijf Peter Kaal die aan de Hulsbroek gevestigd is hingen Luchtbanners in de lucht te zwaaien om zo de supporters succes te wensen. Voordat de supporters arriveerden hadden enkele bij de ingang van het Achilles'29 complex een spandoek opgehangen met de tekst 'De Derby gaat zo weer van start, de Heikant kleurt weer rood en zwart'. Nadat de supporters plaats hadden genomen verscheen er een reclame vliegtuig in de lucht met als tekst `Geld lenen kost geld` en werd er in het stadion een Braziliaanse vlag uitgerold. Beide doelende op de lening van 5 miljoen die uit Brazilië zou komen. De Treffers supporters gingen na anderhalf uur teleurgesteld naar huis, omdat hun helden de derby met 2-1 hadden verloren. Desondanks werd er in de kantine van De Treffers feest gevierd.