Groepsfoto van alle huurders, enkele medewerkers van Waardwonen en wethouder Alex ten Westeneind
Groepsfoto van alle huurders, enkele medewerkers van Waardwonen en wethouder Alex ten Westeneind Foto: Foto Mireat

Waardwonen zet

trouwe huurders in het zonnetje

MILLINGEN - Vijftig jaar of langer huren van Waardwonen of een van haar voorgangers. Dat doen de 32 huurders die op 8 november in het zonnetje werden gezet. Reden voor de corporatie om haar trouwe huurders te belonen met een lunch in hotel Millings Centrum in aanwezigheid van bestuurder Hanke Gielen en wethouder Alex ten Westeneind.

“Het is heel bijzonder dat u al zo lang in een woning van Waardwonen woont en we vinden het belangrijk om dit met u te vieren”, verwelkomde Hanke Gielen de huurders. Vervolgens nam ze de mensen mee in de lange historie die de volkshuisvesting in Millingen aan de Rijn kent. In 1912 bouwde de Bouwvereniging Millingen de eerste twaalf arbeiderswoningen aan de zo genoemde Bloedakker. Een enkele bewoner had als kind nog in deze eerste woningen gewoond, die in de jaren '70 gesloopt zijn. De bouw van een groot aantal woningen volgde en samen met huurders werd teruggeblikt aan de hand van foto’s en verhalen. Wethouder Alex ten Westeneind vertelde als echte Millingenaar vervolgens kort over zijn herinneringen. Leuk weetje is dat ook zijn moeder een van de huurders is die vijftig jaar of langer huurt.

De huurders kregen daarna een uitgebreide lunch aangeboden, die muzikaal ondersteund werd door troubadour Anouk Balin. De huurders waren erg enthousiast over de middag. “Over tien jaar weer”, was een veelvoorkomende reactie. Over twee weken zijn de trouwe huurders in de gemeente Lingewaard aan de beurt.