Afbeelding
Foto: Eigen foto

Alfred Arts' tweede cd vol Groesbeekse klassiekers

'Wor ik geboren zie':

een cd die je moet hebben!

Eigen Foto

GROESBEEK - Het kon eigenlijk niet uitblijven. Een vervolg op zijn eerste succes-cd-album 'Een keer nog gelukkig zijn' is een feit. Op 1 december zal het nieuwe album 'Wor ik geboren zie' van Alfred Arts uitkomen en met een geweldige feestavond gepresenteerd worden.

Het nieuwe album bevat achttien nummers die in het dialect gezongen worden. Het zijn echte Gruusbekse klassiekers. "Het idee van het tweede album is eigenlijk gekomen door de vele mooie reacties die ik heb gekregen op mijn eerste cd. De mensen herbeleefden de tijden van weleer door de liedjes die erop stonden. Nu konden ze thuis hun favoriete muziek draaien. Ik dacht waarom kan dat niet met de vele liedjes die we hebben gemaakt in ons eigen mooie dialect. Deze liedjes zijn alleen nog sporadisch op de radio te beluisteren, maar de liefhebbers thuis hebben deze liedjes niet om te draaien op verjaardagen en feestjes."

Daar moest maar eens verandering in komen, dacht Alfred en dook met ras-entertainer Tom Meuwese weer de studio in. Tom Meuwese die ook de productie van de eerste cd voor zijn rekening nam, kwam ook deze keer samen met Alfred met achttien 'diamantjes' van tussen de heuvels. De geweldige samenwerking van deze twee met daarbij de muzikale toevoeging (zang en koor) van niemand minder dan Angelien Liebers (The Moonlights) is het een cd geworden die niet mag ontbreken bij een ieder in zijn of haar collectie.

Met Gruusbekse klassiekers als 'Ik heb van ow gehalle', 'Reuzenrad' , 'Ut huuske beej ut wald' en zijn eigen 'Wals met Maria' bestaat de cd uit vijftien liedjes en drie medleys met in totaal meer dan vijfentwintig Gruusbekse toppers. "Ik hoop dat de mensen ook deze cd in de armen sluiten en hem massaal thuis gaan draaien, zodat deze mooie muziek nooit verloren gaat."

De presentatie is op vrijdag 1 december in de Tuinzaal van De Linde aan de Cranenburgsestraat 33 in Groesbeek. Het belooft een geweldig gezellige avond te worden met allemaal Gruusbekse meezingers, muziek van Tom Meuwese en een gastoptreden van niemand minder dan Henny Weijmans (ex-leadzanger van The New Four) bekend van zijn hits 'Meisje ik ben een zeeman' en 'Nog een keertje met jou'. De presentatie is in handen van Arno, de broer van Alfred. De zaal van De Linde is vanaf 19.00 uur open; het programma begint om 20.00 uur.