Afbeelding
Foto: Wim Gipman

Het Pop Up Museum

komt naar Groesbeek

GROESBEEK - Na twee succesvolle weekenden in dorpscentrum Kerstendal in Berg en Dal en gebouw van de fanfare Sint-Cecilia in Millingen krijgt nu Groesbeek de kans om de kunstverzameling van de voorgaande gemeenten Millingen, Ubbergen en Groesbeek te bewonderen.

Op initiatief van de stichting Monument en Landschap Berg en Dal is een selectie gemaakt van landschappen en dorpsgezichten die kunstenaars in de afgelopen decennia hebben geïnspireerd en die opgeslagen lagen in het nieuwe gemeentehuis. Kunstwerken die bijna niemand kent worden nu zichtbaar gemaakt!

De reacties van de honderden bezoekers waren zonder uitzondering lovend, vooral over de kwaliteit en de diversiteit van het gebodene, want naast de schilderijen is er ook een compilatie gemaakt van de 50 mooiste plekjes in onze gemeente. Deze foto´s, die op een beeldscherm vertoond worden, zijn door de inwoners zelf ingestuurd. Voorts is er een mooie videopresentatie te zien over de dertien dorpskernen, getiteld ´Berg en Dal, vroeger en nu´.

Het Pop Up Museum is voor het laatst te zien op 25 en 26 november in het nieuwe Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 Groesbeek. Op 26 november wordt de tentoonstelling afgesloten met een kunstveiling van werken uit de collectie van de gemeente, aangevuld met schilderijen van andere gerenommeerde kunstenaars. Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur. De veiling start op zondag om 15.30 uur. Aanvullende informatie staat op www.monumentenlandschap.nl.