Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Drukte bij World Press Photo in Afrika Museum

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Voor de eerste maal in het 60-jarig bestaan van World Press Photo is deze wereldbekende tentoonstelling nu te zien in het Afrika Museum aan de Postweg in Berg en Dal. In de fantastisch ingerichte zaal was het merendeel van de 143 mooiste, ontroerendste en de meest spraakmakende foto's van het afgelopen jaar te bewonderen.

In totaal zijn foto's van 45 prijswinnaars uit 25 landen te bewonderen met in totaal 143 foto's verdeeld over acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn – projecten, Natuur, Mensen, Reportage en sport. In elke categorie is een eerste, tweede en derde prijs toegekend. Het wachten was op wethouder Fleuren van de gemeente Berg en Dal die aanwezig zou zijn bij de opening, maar zij liet verstek gaan. Directeur de heer Schoonderbroek opende vervolgens onder grote belangstelling de tentoonstelling.

"Veel foto's zijn confronterend, stellen onrecht bloot en tonen zaken die onacceptabel zijn met andere woorden. Alles wordt u op deze tentoonstelling voorgeschoteld. Wij maken ons druk over zaken zoals dividendbelasting, daar word je verdrietig van als je dit allemaal ziet. Het Afrikamuseum is trots dat deze World Press Photo hier staat en hoopt dat velen er een bezoek aan zullen brengen", aldus Schoonderbroek.

De voorzitter van Stichting World Press Photo Lars Boering was blij zo´n mooie locatie in het Rijk van Nijmegen gevonden te hebben, het is een geweldige plek. Hij raadde de aanwezigen aan de foto´s te bekijken met hun hoofd, hart en soms met de maag. De tentoonstelling is te bewonderen van 17 november tot 4 maart. Het Afrikamuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.