Toch punten voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Afgelopen zondagmiddag stond een uitwedstrijd voor de dames van Groesbeeks Glorie op het programma. Om kwart voor tien in de ochtend vertrokken de dames naar Oisterwijk om tegen Taxandria dames 1 te spelen.

Meteen de eerste aanval wist Taxandria tot score te komen. Al snel volgde daar een aantal doelpunten achteraan. In de eerste vijf minuten stonden de dames uit Groesbeek niet sterk. Wat al snel resulteerde in een stand van 5-2 voor de thuisploeg. Na een flinke toespraak vanaf de zijlijn probeerde de Groesbeekse dames zich te herpakken. Ze begonnen als een team te spelen. In de verdediging werd er goed bijgesloten. Aanvallend werd er druk gezet en wachten ze de kansen af. Vanaf verschillende posities werden die kansen ook benut.

Groesbeek wist terug te komen tot een gelijke stand van 6-6. Dit spel wisten ze vol te houden wat resulteerde in een ruststand van 6-14 voor Groesbeek. In de kleedkamer werd er weinig besproken. Dit spel volhouden was de taak. Ondanks dat er in de tweede helft vrij kort achter elkaar twee dames van Groesbeek tegen een 2-minuten tijdstraf aanliepen. Konden ze het verdedigend toch goed dicht houden. Al snel wist Groesbeek de score te vergroten. Taxandria had daarentegen weinig te vertellen. Groesbeek bleef kansen creƫren en benutten. Wat uiteindelijk zorgde voor een eindstand van 10-28 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma voor Groesbeek. Om 20.00 uur speelt Groesbeeks Glorie dames 1 tegen de nummer twee van de ranglijst GHV dames 1.