DVSG ontmoet nummer laatst

GROESBEEK - DVSG speelde zondag tegen DVE-Trajanus, de nummerlaatst in deze poule.

Op een zwaar en ongelijk veld wordt de wedstrijd gestart. In de 7e min krijgt Menno Sillessen de bal ver van het doel. Hij schiet met een boog de bal richting doel. Hij valt over de keeper in het doel en DVSG staat met 1-0 voor
Enkele minuten later scoort de linksbuiten van DVE- Trajanus de gelijkmaker. Even een domper voor DVSG.

Toch voetbalt DVSG weer gewoon verder en in de 15e min wordt er voor buitenspel gevlagd door DVE-Trajanus. Iedereen staat stil en kijkt naar de scheidsrechter. Deze geeft aan ”doorvoetballen”. De bal ligt voor de voeten van Menno Sillessen en hij schiet de bal 'gewoon' in de lange hoek. Stand 2-1. Protesten volop, maar het doelpunt telt.

Na rust krijgt DVSG gelijk een goede schietkans, maar Koen Eemers schiet over. De mooiste aanval van DVSG vandaag wordt in de 58e min uitgevoerd. Hierbij zet Tijmen Heus Niek Derksen in vrije schietpositie op 10 meter van het doel. Niek schiet echter tegen de onderkant van de lat en de bal gaat weer het veld in.

De tweede helft was geen goede wedstrijd meer. Van beide zijden. DVE-Trajanus had veel commentaar op de leiding en kwam niet meer aan voetballen toe. DVSG kwam na de wissels van Tijmen Heus voor Roy Janssen en later nog Paul Vissers voor Nevin Kamps en per Berns voor Charl Jacobs niet meer aan voetballen toe.
Het laatste kwartier was het alleen maar tegenhouden. En dat is gelukt. Zo heeft DVSG haar tweede overwinning geboekt.

Volgende week speelt DVSG uit tegen Aquila.