Rood Wit verslaat koploper

GROESBEEK - Beuningse boys was naar Groesbeek gekomen om de periodetitel veilig te stellen. Een goed spelend Rood Wit wist dat met een mooie 5-0 overwinning te voorkomen. Beide ploegen gingen voortvarend van start. Er waren mogelijkheden voor Rood Wit maar het duurde toch tot de 20ste minuut eer er een doelpunt kon worden gemaakt.

Luc Poos werd vlak buiten het strafschopgebied aangetikt en kwam ten val. De vrije trap werd door Bas Thijsen keurig in de verre hoek langs de muur ingeschoten en de voorsprong was een feit, 1-0. Rood Wit was de betere ploeg en speelde goed samen en werkte goed voor elkaar. In de 30ste minuut kregen de gasten de eerste kans. Tot de rust veranderde er niets ondanks wat beter spel van de gasten die iets meer grip op het spel kregen maar door toedoen van een goed spelend Rood Wit werd er niets gecreƫerd. Na de thee ging Rood Wit meteen weer in de aanval en werd er in de 55ste minuut gescoord. Khalid el Haddouti speelde zich goed vrij en wist met een bekeken schot in de korte hoek de keeper te verrassen, 2-0. Rood Wit had daarna opnieuw een groot veldoverwicht en bleef de aanval zoeken. In de 79ste minuut werd er door een speler van de Beuningse boys hands gemaakt in het strafschopgebied. De strafschop werd door Glen Wijnhoven onberispelijk ingeschoten, 3-0. In de 84ste minuut werd Luc Poos goed aangespeeld en schoot de bal goed in, 4-0. In de 89ste minuut werd de bal tot slot door Bas Thijssen goed in de verre hoek geschoten en zag de doelman van de gasten er niet best uit, 5-0. Door deze overwinning handhaaft Rood Wit zich keurig in de bovenste regionen van de ranglijst. Volgende week gaat de reis naar de Trekvogels in Nijmegen. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur.