Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Sinterklaas als eerste

in Berg en Dal en Millingen

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Sinterklaas heeft als eerste in de gemeente Berg en Dal een bezoek gebracht aan Berg en Dal. Daar werd de Sint zondagmorgen om 10.15 uur ontvangen aan de Waldeck Pyrmontlaan waarna het gezelschap in optocht naar Kerstendal vertrok voor het Sinterklaas feest.

Zondagmiddag werd de Goedheilig man met zijn Pieten rond half drie ontvangen op de Loswal in Millingen waar kinderen die met hun ouders op de Sint stonden te wachten. Hier werd Sinterklaas welkom geheten door wethouder Alex ten Westeneind. Na de ontvangst toog het gezelschap naar sporthal De Duffelt waar het Sinterklaas feest werd voortgezet.

Zaterdagmiddag 25 november zal Sinterklaas met zijn Pieten op het bordes van het gemeentehuis aan het Dorpsplein worden ontvangen door burgemeester Slinkman. Na de ontvangst vertrekt de bonte stoet naar sporthal Heuvelland waar de Theaterpieten van de Sint twee voorstellingen zullen verzorgen.

Zondagmiddag 26 november komt Sinterklaas in Kekerdom. Wethouder Alex ten Westeneind vertrekt vanaf 13.15 uur vanuit de school met de kinderen on Sinterklaas en zijn Pieten op te halen. Vervolgens nemen ze Sinterklaas met zijn gevolg mee naar zaal UNA waar een groots Sinterklaasfeest zal losbarsten.

Ook zondagmiddag zal Sinterklaas aankomen in Leuth. Vanaf de Vriendenkring lopen de kinderen samen met wethouder Erik Weijers naar de Bredestraat om Sinterklaas en zijn Pieten op te halen. Hierna keert de stoet weer terug naar De Vriendenkring waar het Sinterklaasfeest zal beginnen. Ook in Beek wordt de Sint om 14.00 uur ontvangen ter hoogte van de Kerkberg, vandaar in een rondtocht door Beek naar het Kulturhus voor een groots feest. Als laatste brengt Sinterklaas op zondag 3 december een bezoek aan de Ooij. Om 11.00 uur zal de Sint bij de Speulplek aankomen. Vervolgens gaat de stoet in optocht naar dorpshuis De Sprong waar het Sinterklaas feest zal losbarsten.