Groesbeekse Boys onderuit bij koploper

GROESBEEK - In Druten moest Groesbeekse boys het opnemen tegen DIO '30. De koploper in de derde klasse D bleek deze middag een maatje te groot voor het team uit Groesbeek-Breedeweg. Na een snelle Groesbeekse openingstreffer trokken de gastheren het initiatief naar zich toe. Zij wisten het overwicht in een half dozijn doelpunten uit te drukken waardoor de eindstand op 6-1 kwam te staan.

De wedstrijd begon nog wel goed voor Groesbeekse Boys. Al vroeg kwam het op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap genomen door Dave Kleijnen werd door DIO doelman Nick Degen gestopt maar Sander Bisseling was alert en schoot vanuit de rebound binnen.
Na vijfentwintig minuten voetballen kwamen de gastheren op gelijke hoogte door Arthur van den Eeckhout. Nog voor rust volgde ook de tweede Drutense treffer. Michel Falize schoot een vrije trap raak.

Na rust kwam de Drutense productie verder op gang. Michel Falize schoot een afgeslagen corner binnen. Dani Bloemberg stond aan het einde van een fraaie Drutense aanval en schoot een dieptepass vanuit de volley binnen.
Even later tekende hij voor een nieuwe treffer. Arthur van den Eeckhout scoorde eveneens zijn tweede treffer waardoor de 6-1 eindstand bereikt werd.

Het team van Groesbeekse Boys trainer Koen Renswoude krijgt hiermee opnieuw een tegenslag te verwerken. Met vier punten uit acht wedstrijden staat het op de voorlaatste plaats. Zondag 26 november wacht een nieuwe kans om te klimmen op de ranglijst. Op sportpark Breedeweg komt dan het gepromoveerde HAVO, dat op een mooie vierde plaats van de ranglijst staat, op bezoek. Aanvang van die wedstrijd is 14.00 uur.