Vrijwilligersnetwerk Het Groene Hart, een gemêleerd en enthousiast gezelschap.
Vrijwilligersnetwerk Het Groene Hart, een gemêleerd en enthousiast gezelschap.

Gastvrij onthaal in De Gasterij

Foto: Jan de Koning

GROESBEEK - Afgelopen woensdag zette Gasterij ’t Groeske de deuren in park Mariëndaal wagenwijd open voor alle vrijwilligers die hun bijdragen leveren aan de leefbaarheid in het Groene Hart van Groesbeek.

De vrijwilligers die buurtpark ‘het Groeske’ beheren en verzorgen met hulp van de leerlingen van de basisscholen Adelbrecht Windekind en Carolus waren present, evenals enkele leerlingen van het Montessori College die actief zijn voor de grote kerstmarkt in .

En natuurlijk ook de vrijwilligers van de Kloostertuinen van Mariendaal en van de activiteiten binnenshuis waren present. In totaal telden we ruim 100 vrijwilligers, jong en oud, van moestuingroep, volièrebeheerders, buurtpreventie en vlindertuin tot de creatieve mozaïekgroep, de commissie Kunst en Cultuur en de Bingogroep. In totaal meer dan twaalf werkgroepen en commissies maakten van de gelegenheid dankbaar gebruik om kennis te maken met elkaar, bij te praten en uitgebreid het buffet dat hun werd aangeboden eer aan te doen.

Gasterij ’t Groeske trakteerde alle vrijwilligers voor hun bijdragen aan Het Groene Hart. Als sociale onderneming zet de Gasterij, samen met stichting Vitaal Mariendaal, zich in voor de leefbaarheid in het centrum van Groesbeek en biedt jong en oud een breed programma van activiteiten, evenementen en mogelijkheden voor sociaal contact. Om dit werk te kunnen blijven doen, zullen altijd vrijwilligers nodig blijven. En al was het buiten regenachtig, De Gasterij wist iedereen aardig in het zonnetje te zetten. Een zeer geslaagde avond.