Afbeelding

Warm welkom nieuwe Nederlanders in Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Burgemeester Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren hebben vrijdagmorgen de 22 nieuwe Nederlanders een warm welkom geheten. Om half tien werden de nieuwe Nederlanders ontvangen in de raadzaal met koffie / thee en een gebakje.

21 aanwezigen waren eerder dit jaar al Nederlander geworden maar een van hen de heer Shroshire uit Amerika werd in het bijzijn van alle aanwezigen door burgemeester Slinkman het Nederlanderschap uitgereikt. Eerder hadden alle nieuwe Nederlanders afkomstig uit Irak, Iran, Filipijnen, Nigeria, Azerbeidzjan, Groot- Brittannië, Tsjecho-Slowakije, Duitsland en Amerika zich voorgesteld en de reden van de komst naar Nederland verteld. Enkelen waren naar Nederland gekomen vanwege het geweld in hun land, anderen omdat zij een baan in Nederland hadden gekregen. Iedereen was het erover eens Nederland is een prachtig land met goede regels is en democratisch. Ook maakten de vele vrijwilligers in Nederland grote indruk, alsmede de gezellige mensen die overal een feestje van willen maken.

De meesten voelen zich nu al thuis en zouden niet meer naar hun geboorteland terug willen. Een Nederlander afkomstig uit Engeland liet weten dat de Brexit hem teveel is geworden en daarom heeft hij de Nederlandse nationaliteit aangevraagd. Na het officiële gedeelte kregen alle nieuwe Nederlandse inwoner(ster)s een presentje in de vorm van een tas met de Nederlandse vlag, diverse versnaperingen waarna nog een gezellig samenzijn volgde.