Verlies DVSG

op kunstgras

GROESBEEK - DVSG begint tegen Kolping Dynamomet wat wisselingen in de opstelling. Zo doet Jeroen Hendriks mee en staat Nevin Kamps in de voorhoede. Meteen is al wel duidelijk dat Kolping een aantal technisch vaardige voetballers in de ploeg heeft. Toch is het DVSG die in de tiende minuut de eerste kans creëert.

Tijmen Heus schiet echter tegen de paal. Twee minuten later scoort Kolping vanuit een vrije trap via een kopbal de 0-1. Kolping wordt sterker, maar komt niet tot kansen creëren. Het is dan ook zuur dat uit een klutsbal in de verdediging een speler van Dynamo de bal voor de voeten krijgt en de hoek voor het uitzoeken heeft. Stand 0-2. Nog voor de rust krijgt Nevin Kamps een kansje, maar hij schiet net naast het doel.

In de tweede helft probeert DVSG meer druk naar voren te zetten en achterin meer risico te nemen. Dit levert geen kansen of doelpunten op. In de 61e min scoort Kolping de 0-3 door van veraf de bal over de keeper te schieten. De wedstrijd is nu definitief verloren en DVSG komt ook niet meer aan gericht voetballen toe. Zeker als meteen daarna de 0-4 valt. Als DVSG nog een doelpunt had kunnen maken, was het wel uit de vrije trap van Niek Derksen. Hij schiet tegen de paal en de rebound wordt door Charl Jacobs tegen de lat geschoten. . Kolping scoort echter nog twee maal en brengt de eindstand op 0-6. Het ontbrak vandaag een beetje aan scherpte bij DVSG en lag het zeker niet aan keeper Stan Peters. Deze heeft een goede wedstrijd gekeept, hoewel de uitslag dat niet zou doen vermoeden. De volgende wedstrijd is na de winterstop uit tegen VVLK op 28 januari.