Afbeelding

Kerstmarkt in tuin Mariëndaal Groesbeek schot in de roos

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Voor de eerste maal werd zaterdag en zondag een grote kerstmarkt gehouden in de prachtige tuin van Mariëndaal en rondom gasterij 't Groeske in het centrum van Groesbeek.

Zaterdagmiddag moesten de standhouders alle zijlen bij elkaar halen om hun kraam droog te houden vanwege een fikse bui. Toen de bui Groesbeek de rug had toegekeerd trok de kerstmarkt de nodige belangstelling. ´s Avonds was het park sfeervol verlicht. Zondag werd er op het Dorpsplein eveneens een kerstmarkt gehouden die doorliep van de Spoorbeek tot de tuin van Mariëndaal. Langs de Spoorbeek en in de tuin van Mariëndaal was het een drukte van jewelste. Ook winkelcentrum Bellevue had zich met kramen bij de kerstmarkt aangesloten. Het begon met snowboarding voor de jeugd en kleindieren en schapen om te vertroetelen. In het park was ook een kleine ijsbaan ook voor de jeugd, terwijl Dennis van Kraaij uit Blaricum veel belangstelling trok voor zijn kettingzaag kunstwerken. De uitgezaagde uilen hadden dan ook goede aftrek. Naast de vele snuisterijen kon men zich tegoed doen aan de inwendige mens zoals de bekende riefkuukskes van Kakkie en de nodige koek en zopie.

Ook Gasterij´t Groeske en restaurant De Spil liepen helemaal vol. Op het Dorpsplein viel de belangstelling wat tegen daar kon de jeugd trampoline springen en gaf de trekharmonica vereniging ´Waarum Nie ´een demonstratie. Ook hier stonden wat dieren om te bekijken.