Wandelen in de Ooijpolder. Foto: Henk Stuij
Wandelen in de Ooijpolder. Foto: Henk Stuij

Op pad met de Wandelpadenkaart Ooijpolder en Duffelt

Foto: Henk Stuij

BERG EN DAL - Voor iedereen die van wandelen houdt, is er nu de gloednieuwe Wandelpadenkaart Ooijpolder en Duffelt. De kaart is uniek, want het is de enige kaart die een actueel beeld geeft van de toegankelijke wandelpaden in de Ooijpolder en Duffelt, zowel binnendijks als in de uiterwaarden.

Het rivierengebied tussen Nijmegen en Millingen is bij de meeste mensen vooral bekend van de wildernisnatuur langs de Waal. Het is een geliefde plek voor struinommetjes. Toch is er ook binnendijks voor de wandelaar steeds meer te beleven en te ontdekken. Enkele jaren geleden zijn in de polders boerenlandpaden opengesteld voor wandelaars waardoor ook het binnendijkse gebied nu beter toegankelijk is. Dankzij de aanleg van hagen, struwelen en andere groene elementen ontstaat een aantrekkelijk gebied voor mens en natuur. Met de gebruiksvriendelijke kaart kan iedereen nu zelf een mooie route uitstippelen zonder de weg kwijt te raken.

De kaart is een uitgave van de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek die al eerder een vergelijkbare kaart voor Groesbeek heeft uitgebracht. De Wandelpadenkaart Ooijpolder en Duffelt is voor 3,50 euro te koop bij Bruna Groesbeek, Thornsche Molen en Eethuis De Gelderse Poort in Millingen. Alle verkooppunten staan op www.ooijpolder-groesbeek.nl.