Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Thomas Verbogt en Non Kozakkenkoor

openen Feest van het Licht

Foto: Bert Roodbeen

HEILIG LANDSTICHTING – Zaterdagmiddag 16 december vond in Museumpark Orientalis de opening plaats van het Feest van het Licht.

Dit jaar was er een levende kerststal die door kinderen werd gevormd met een optreden van het Lentse Non Kozakkenkoor en een bijzonder kerstverhaal over licht door columnist Thomas Verbogt waarmee het Feest van het Licht officieel voor geopend verklaard. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes waarin Bethlehem centraal staat, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan 100 kerstgroepen uitgestald, terwijl in een verwarmde Tippie verhalen worden verteld.

Het Feest van het Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland, dat zich uitstrekt over het 32 hectare park. De kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling. Ook is er in het park een miniatuurkerstkermis waar op schaal tientallen kermisattracties geheel in kerstsfeer te bewonderen. Er zijn tijdens de openingstijden diverse optredens van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen, terwijl in het kinderatelier kinderen kunnen knutselen en daarnaast is er een kerstknikkerbaan.