Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Koninklijke onderscheiding

voor politievrijwilliger Fred Schel

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft vrijdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de 66-jarige Fred Schel uit Groesbeek. Fred werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje – Nassau wegens zijn bijzondere verdiensten.

Fred is al 40 jaar reservist, lid en hoofdagent bij de vrijwilligepolitie. Daarnaast is hij sinds 1978 actief bij schutterij Eendracht in Ooij waar hij commandant is van de vendeliers en is van 1990 tot 2003 penningmeester van de herenschietgroep van de schutterij geweest. Sinds 2013 is hij tevens inspecteur en adviseur wapenvergunningen en bestuurslid van het jurycollege van de Federatie van Gelderse Schutterijen in Duiven.

Voordat Fred de Koninklijke onderscheiding kreeg hij in het politiesteunpunt een politie-onderscheiding van Peter Verhofstad teamchef Tweestromenland. Daarna werd Fred naar de raadzaal geloosd, waar intussen collega's van politie, schutterij Eendracht, familie en bekenden zich hadden verzameld. "U heeft zich onderscheiden door uw positieve instelling, altijd gedreven en gemotiveerd. U bent geen man van de voorgrond maar een drijvende kracht. Daarnaast was u bij alle controles, politietaken en evenementen inzetbaar. U bent met recht een ambassadeur van de politie", aldus burgemeester Slinkman. "U wist daarnaast nog tijd vrij te maken voor schutterij Eendracht waar u ook een lange staat van dienst heeft. Het heeft de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau." Hierna barstte er een daverend applaus los. Een videofelicitatie volgde van Oscar Dros de politiechef. De vendeliers van Eendracht gaven vervolgens een vendelhulde op het Dorpsplein.