Gemeente wil

starters en ZZP'ers ondersteunen

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de starters en ZZP'ers in Berg en Dal in 2018 meer te ondersteunen daar waar het nodig is. De gemeente wil deze groep ondersteunen bij knelpunten, zodat de ondernemingen meer kans krijgen zich verder te gaan ontwikkelen.

In de gemeente Berg en Dal zijn er momenteel 2700 bedrijfsvestigingen met in totaal 14.000 werknemers. Daarnaast zijn er 900 ZZP'ers en zo'n 150 starters die dit niet meer dan vijf jaar zijn, aldus wethouder Sylvia Fleuren. Dit is al eerder vastgelegd in economische visie. Volgens het college ervaren starters diverse knelpunten voor de ontwikkeling van hun onderneming; te denken hierbij is het genereren van naamsbekendheid, de financiën, het huren van ruimte en een netwerk vormen. De gemeente wil ze hierbij gaan helpen.

Ideaal zou zijn dat alle starters bij elkaar zitten. Daarbij wordt gedacht aan het voormalige kantoor van Oosterpoort aan de Pannenstraat 4. Soeka Chocolate -winnaar van Het Beste Idee van Berg en Dal- wil zich in ieder geval er zich vestigen. Daarnaast is de bedoeling dat er een subsidieregeling wordt opgezet waarbij starters maximaal 5.000 euro kunnen aanvragen voor het ondernemingsplan. Hiervoor wil de gemeente 40.000 euro uittrekken. Starters worden tevens geholpen bij promotie in een lokaal weekblad en magazine. Tenslotte zal er een 'Startup van het jaar'-verkiezing worden gehouden.