Afbeelding
Foto:

Groot gedeelte van Beek

twee uur zonder stroom

Foto: Joop Verstraaten

BEEK – Tijdens rioolwerkzaamheden op donderdag 21 december bij een woning aan De Bongerd in Beek is een 10 kilovolt kabel kapot getrokken. Hierdoor kwamen donderdagmorgen rond kwart over elf veertien straten in Beek zonder stroom te zitten.

Voor de huishoudens was dit nog wel te doen, maar de Beekse winkeliers hadden er meer moeite mee. De winkels die open bleven moesten alles afrekenen nadat zij het bedrag van de gekochte artikelen met hoofdrekenen hadden vast gesteld, zoals bij Hans de Echte Bakker aan de Waterstraat in Beek waar Ellen en Anne het met hoofdrekenen moesten doen.

Bij Super De Wit was dat niet het geval daar kon alles gewoon doorgaan omdat die een eigen travo heeft. Liander heeft met enkele monteurs de zware kilovolt kabel (die normaliter in een kring lopen) de boosdoener er provisorisch tussenuit gehaald zodat in ieder geval Beek na twee uur weer stroom had. Het Nijmeegse bedrijf Fix–It was bezig naast een woning aan de Bongerdstraat met rioolwerkzaamheden. Ambtenaren van de gemeente Berg en Dal zouden het stuk riolering van de woning naar de weg voor hun rekening nemen en daar ging het mis.

De straten die zonder stroom in Beek hebben gezeten waren: Bongersstraat, Ravenbers, Gelderhorstlaan, Hazeldonklaan, Jacob Carstraat, Kasteelselaan,Nesiostraat, POude Gracht, PC Hoofdstraat, Potgieterstraat, Tesselschadestraat, Ubbergse Dijk en de Waterstraat.