Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Heel Millingen aan de Rijn is ver-led

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Vanaf woensdag 20 december is nagenoeg heel Millingen aan de Rijn voorzien van een lichtmasten/lantaarnpalen met led-verlichting.

Tegen het middaguur hebben de wethouders Alex ten Westeneind (Openbare Ruimte) en Erik Weijers (Duurzaamheid) de laatste lantaarnpaal bij de t-splitsing Sint-Antoniusplein/ Sint-Wilibrordstraat ter hoogte van de H. Sint-Antonius van Paduakerk de laatste lantaarnpaal met de oude traditionele lamp vervangen door een mast met een veel duurzamere ledverlichting.

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn de masten minder hoog, dat lichthinder voorkomt. Ook in enkele andere kernen van de gemeente Berg en Dal is inmiddels nieuwe ledverlichting aangebracht zoals in Erlecom, Heilig Landstichting, en dorp Berg en Dal.
De gemeente Berg en Dal zet hiermee een volgende stap in de verduurzaming van de gemeente. De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaat neutrale gemeente zijn. Het eerste tussendoel is dat in 2020 minstens veertien procent van de energie duurzaam is. Ook in de openbare ruimte zetten we verdere stappen richting een duurzaam Berg en Dal, dit laatste is geen wens maar een absolute must, aldus de wethouders Ten Westeneind en Weijers.
Nadat de beide wethouders geassisteerd hadden bij het vervangen van de paal en armatuur kregen ze in het Millingse Kulturhus een CO2-compensatie-certificaat overhandigd alsmede een boom.