Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Arnold en Geertje Gerritzen helemaal verzot op kerst

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Het kan niemand ontgaan die over de Rijndijk loopt, fietst of met de auto passeert dat Arnold (64) en Geertje (65) Gerritzen aan de Rijndijk 40 helemaal verzot zijn op het kerstfeest.

Niet alleen in de tuin wemelt het van verlichte kerstversieringen zoals enkele rendieren, sleeën en kerstmannen en -sterren. 's Middags om half vijf gaat de kerstverlichting aan in zowel de tuin als in het gehele huis. Geen vakantie, geen kermis en geen carnaval alleen aan kerstmis hebben Arnold en Geertje hun hart verpand.

Het begon allemaal vijftien jaar geleden toen zagen beiden dat de Aldi in Kleef verlichte rendieren verkocht. Ze gingen er twee kopen en waren zelf gelijk verkocht. Het jaar erop werden er vier bij gehaald, alsmede een verlichte arrenslee en zo ging het ook met de overige kerstversieringen.

Van verlichte kersthuisjes konden Arnold en Geertje ook geen genoeg krijgen en momenteel bezetten de huisjes met de verschillende attributen zoals fonteintje, treintjes, poppetjes, kerken, heuvels en dergelijke de gehele woonkamer. Bij binnenkomst worden de bezoekers al welkom geheten door twee kerstmannen en beginnen spontaan de klokken te luiden, wat in de keuken wordt voortgezet. Ook de gehele keuken staat en hangt vol met kerstversieringen als het kan allemaal verlicht.

Het is een waar kerstmuseum zoveel is er in en buiten de woning te bewonderen. Ook alle ramen van onder tot boven zijn de kerststerren 's avonds ontstoken. Er is enkele jaren geleden een extra zolder op de woning bijgebouwd om alle kerstspullen te kunnen opbergen. Ieder jaar op 1 oktober wordt de woning uitgeruimd om plaats te gaan maken voor de grote hoeveelheid kerstversieringen van groot tot klein. En dit jaar was de klus op 5 december geklaard. De eerste week dat alle kerstverlichting werd ontstoken verbruikten ze 300 Kw meer stroom dan normaal, maar daar liggen ze niet wakker van. Mensen die wandelen of fietsen en auto's die stoppen, komen vragen of ze binnen een kijkje mogen nemen. Ze zijn welkom en verlaten verbaasd de woning. Ook de kleinkinderen genieten van de hobby van hun opa en oma.