Vredesviering in protestantse kerk

GROESBEEK – Onder het thema 'Kleurrijk Groesbeek' wordt er op maandag 1 januari om 11.00 uur een vredesviering gehouden in de protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Groesbeek is een steeds kleurrijker gemeente geworden.

Als gemeenschap leef je voortdurend in overgang: oude gevoelens en vormen van gemeenschap gaan verloren of werken niet meer, nieuwe vormen komen op. Ook Groesbeek is zo'n overgang: we zijn opgenomen in een grotere gemeenschap Berg en Dal en tegelijker tijd zijn er allerlei initiatieven om de kleine gemeenschap ter plekke te versterken: Inloop en buurthuizen, buurtsoepies, wijkraden, dagopvang, Brede School, Goei Kamer, Forte Welzijn et cetera.

Burgemeester Slinkman zal de opening van de vredesviering verzorgen en Diny Hendriks zal het een en ander gevraagd worden over kleurrijk Groesbeek. Lisette Cillessen zal voor de begeleiding en pianospel zorgdragen. Met u samen zijn we even een kleine gemeenschap aan het begin van een nieuw jaar vol uitdaging en kansen. Iedereen is welkom deze vredesviering bij te wonen. Na de viering is er gelegenheid om in de serre van de kerk een kopje koffie/ thee of een glaasje fris te drinken en elkaar geluk en vrede te wensen in het nieuwe jaar. De vredesviering is een initiatief van Werkgroep Vredesinitiatieven, Bahá'ï, katholieke en protestante kerk.