Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Bottle Tree workshop in Berg en Dal

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – Zo'n 20 kinderen hebben tweede kerstdag deelgenomen aan de workshop 'Bottle Tree' in het Afrikamuseum aan de Postweg in Berg en Dal.

Een Bottle Tree is een boom met glimmende flessen die ontstaan is in Congo en inmiddels is uitgewaaid naar Noord– en Zuid-Amerika. Daar worden in plaats van ballen en overige kerstversieringen versierde en glimmende flessen in de boom gehangen. Tijdens de workshop ontdekte de kinderen hoe deze bijzondere flessenboom is ontstaan en waarin je een wens kunt doen voor het volgend jaar. Marly – haar eerste werkdag als museum docent educatief en informatie – had zich verdiept in de Bottle Tree-materie.

De 4-jarige Enzo Berlanger was samen met oma Sofia naar de workshop gekomen en had het flesje zo mooi versierd dat hij het mee naar huis nam. Enkele kinderen hadden een wens in het versierde flesje gedaan een voor een zieke oma dat ze beter wordt en een ander hoopte dat iedereen op de wereld gelukkig is. Er werden veel glitters gebruikt die trekken positiviteit aan, aldus Marly, maar spiegeltjes en kleurtjes deden het ook goed bij de kinderen.