Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Bijzondere verzameling van pater Scholten trekt veel bekijks

Foto: Joop Verstraaten

MILLINGEN - De bijzondere kostbare privé-verzameling kerststalletjes van pater Geert Scholten heeft in de H. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn voor veel bekijks gezorgd.

De pater –een trouwe assistent in de Millingse Kerk- heeft al 23 jaar een unieke collectie kerststallen van groot tot klein en afkomstig uit de hele wereld. Inmiddels is zijn kostbare collectie uitgegroeid tot zo'n honderd exemplaren. Een gedeelte daarvan heeft pater Scholten tentoongesteld in de Millingse parochiekerk. Aan beide zijde van de kerk staan op grote tafels de kerststallen uitgestald uit onder andere Peru, Mexico, Engeland, Polen, Oëkraine, Indonesië en de Filippijnen.

Na de heilige missen op eerste en tweede kerstdagen is een gedeelte van deze bijzondere collectie te bewonderen tot 16.00 uur 's middags. Eerste kerstdag na de H. mis was het al dringen geblazen voor de kerststalletjes van pater Scholten. Ouders met kinderen, kerkgangers en overige belangstellenden schaarden zich langs de lange tafels waarop de kerststalletjes stonden uitgestald. Pater Geert Scholten was zelf niet aanwezig.